Portréfotózással kapcsolatban sokaknak az arcképek jutnak eszükbe. Ennél összetettebb dologról van szó.
Portré készítés alkalmával nem egyszerűen csak egy arcképről beszélünk. A fotónak tükröznie kell a megörökített személy karakterét, stílusát, lehetőség szerint utalnia kell foglalkozására, hobbyjára. Röviden, Róla kell szólnia a fotónak.
Ha a felvétel nem ezen jegyek alapján készül, úgy nem portréról beszélünk, hanem riport, divat, vagy más jellegű fotóról.
Egy jó portré elkészítése nem feltétlenül műteremhez kötött. Tárgykörét figyelembe véve, akár munkája vagy hobbyja gyakorlása közben, esetleg otthonában, szerettei között is elkészíthető.


Családi portré

A múltszázadban divat volt, hogy családok időnként egy fényképészt kértek fel, hogy örökítse meg újabb taggal bővült családjukat.
Bizonyára jó néhányan emlékeznek déd szüleink és családjukról készült felvételekre. A dédi ül a széken, mögötte nagyszüleink, és szüleink még fiatalon.
Jelen korban családunkról készült képeket a mi unokáink is olyan szeretettel fogják nézegetni, mint most mi azokat a régi fotókat.
De múlik az idő, változnak a stílusok. Ma már idejétmúlt "koreográfiák" a régi beállítások. Sokkal inkább életszerűbb, dinamikusabb fotókra van igény, nem csak a divatfotók terén, hanem az esküvő, portré, családi portré és reklámfotó terén is.

Ezt az irányvonalat igyekszem képviselni fotográfiámmal. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy képeim stílusa közel áll Önhöz, Önökhöz, Hozzátok, úgy keressenek, illetve keressetek meg elérhetőségeimen keresztül.