Gyermek, bébi fotózás, vagy közös képek szülőkkel.

A gyermekfotók is, - mint a fotográfia egyéb területei - változáson mentek keresztül, melyeket többnyire a divat és a trend formált jelen stílusúvá. Elmúlt, azaz idő mikor a "mosolyogjon, és nézzen mindenki a kamerába" vezényszavak hangzottak el.

Az eseményeket inkább riportszerűen, de mindenképpen az alanyra "fókuszálva" kell megörökíteni. A legjobb elkapott pillanatok sokkal többet érnek, mint egy klasszikus kameravigyor. A gyermek és környezete, akkor igazán egyedi és természetes, ha nem feszítjük bele egy kényszerhelyzetbe.
Jelen esetben sem feltétlenül műtermi körülményekre kell gondolni. Egyesek számára a műterem varázsszó. Pedig a gyermek a saját, jól megszokott környezetében a legtermészetesebb. Ebből kiindulva helyesebbnek tartható egy helyszíni fotózás az otthon melegében, mint műteremben.

A munka - mely a gyermek számára érdekességnek, játéknak kell, hogy tűnjön - egy-két órát is igénybe vehet. Célszerű olyan időpontot választani, mikor a gyerek pihent és még könnyű pajkos dolgokra rávenni.

A fotózás befejeztével, vagy egy későbbi időpontban lehet kiválasztani a legjobban sikerült felvételeket.