Aktfotózás

Mai világunkban nehezen meghatározható fotógráfiai fogalom, ugyanis túlságosan kiszélesedett a szó, használati értelmezése.
Aktfotóknak nevezik a fotógráfia legnevesebb képviselői által készített, valóban művészi értékű alkotásokat, és aktfotóknak nevezik a férfimagazinok belső oldalain domborító, idomaikat és testrészeiket - semmiképp sem szemérmesen - mutogató hölgyek fotóit is; tovább megyek, művészi aktoknak titulálják.
Szerencsére a szakma tisztában van a fogalom pontos értelmezésével.
Ebben a zűrzavaros, és magyarázkodást igénylő szituációban célszerű csak annyit megemlíteni, hogy aktfotók készítésével is foglalkozom, és döntse el az igentisztelt Nagyérdemű, hogy szubjektív élményeihez mérten, milyen kategóriába sorolja képeimet.

Talán sokan visszariadnak attól, hogy neveltetésükből kifolyólag, vagy tökéletesnek semmiképp sem mondható alakjuk miatt, nem tartják magukat alkalmasnak aktfotózásra.

Téved, aki azt gondolja, hogy nem lehet ízlésesen, magas esztétikai színvonalon bemutatni egy kevésbé jó alakú női vagy férfi testet. Esetleg a fotós nem képes rá, de nem a modell. Sok eszköz van egy jó fotós birtokában ahhoz, hogy a legmegfelelőbb eredményt érje el.

Aki szeretné nem csak önmagát, hanem kedvesét, szeretteit meglepni egy róla készült aktfotóval, vagy sorozattal, úgy tegyen egy bátor lépést az eredmény elérése érdekében.